7 veelgemaakte link building fouten om te vermijden!

Om niet bestraft te worden door Google als gevolg van overmatige linkmanipulatie, is het belangrijk om de volgende fouten te vermijden:

1.) Diepe verhouding is niet juist

Als alle links altijd naar een specifieke subpagina van de website gaan, kan deze procedure door Google worden beschouwd als negatieve linkbuilding. Een natuurlijk linkprofiel genereert immers bijna altijd links naar veel verschillende subpagina's.

2.) Geen Nofollow-links

Met behulp van de HTML-code "Nofollow" kunnen webmasters bepalen of de linkkracht al dan niet moet worden doorgegeven aan de doelpagina. Vooral grote portaalsites zoals Wikipedia, die een groot aantal uitgaande links hebben, gebruiken het "Nofollow"-attribuut zodat ze niet worden opgemerkt en bestraft als linkspammers. Nofollow links zijn volkomen normaal en maken deel uit van elk linkprofiel van een gezonde website. Er is geen correcte follow en nofollow verhouding, maar het is belangrijk dat er zowel follow als nofollow links in het linkprofiel voorkomen.

3.) Gebruik altijd dezelfde ankertekst

De ankertekst of ook wel "linktekst" genoemd is de tekst waarmee de link naar de doelwebsite wordt weergegeven. Als links altijd met dezelfde linktekst worden gebouwd, zal Google zeer snel een manipulatie van het linkprofiel herkennen en de website kunnen bestraffen.

4.) Te veel links van niet-onderwerp websites

Niet elke backlink is goed. Waarom zou een hondenclub moeten linken naar een casino website? Waarom zou een blog over handtassenmode linken naar de online shop van een apotheek? Juist, websites linken gewoonlijk niet naar inhoud die niet met het onderwerp te maken heeft. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u zo veel mogelijk backlinks opbouwt van websites die relevant zijn voor het onderwerp.

5.) Backlinks van websites in vreemde talen

Te veel links van anderstalige websites kan Google ook zeer sceptisch maken over de vraag of uw linkprofiel überhaupt natuurlijk is of slecht geoptimaliseerd.

6.) Slechte buurt - Spam website

In SEO wordt van backlinks gesproken als u links ontvangt van sites die de zoekmachinerichtlijnen overtreden en zo hun negatieve kracht op uw eigen website richten. Dergelijke websites worden ook vaak spampagina's genoemd. Dergelijke sites schaden uw eigen rankings eerder dan ze te helpen.

7) 1.000 backlinks voor 10 €? Klinkt als een eerlijke deal, nietwaar?

Je kent toch de aanbiedingen op ebay.nl of Fiverr.com. Trap alstublieft niet in dergelijke aanbiedingen, want een dergelijke manipulatie van het linkprofiel wordt snel door Google herkend en kan ernstige gevolgen hebben. Zo'n groot aantal voor deze prijs kan alleen maar linkspam zijn!


 

Hoe meer backlinks er naar uw website verwijzen, des te meer autoriteit de website heeft in de ogen van Google