4tips

Als je bent zoals de meeste bedrijven tegenwoordig, werk je waarschijnlijk hard om je klantenbestand te laten groeien. Maar wat als er een manier was om het proces wat effectiever te maken? Daar komt linkbuilding om de hoek kijken. Linkbuilding draait om het vinden van websites die gerelateerd zijn aan jouw site en dan ofwel inhoud met hen delen of naar hen linken op je eigen site.

Met de recente veranderingen in SEO en linkbuilding zijn er veel nieuwe hulpmiddelen die je kunnen helpen.

Ga voor kwaliteit en autoriteit

Backlinkbuilding is een zeer belangrijke SEO-strategie, omdat het zoekmachines helpt begrijpen hoe goed je site verbonden is met andere sites. En het is waar dat een hoge ranking goed is voor je zoekmachineresultaten.

Linkbuilding is een strategie die ondernemers gebruiken om links naar hun sites te krijgen. Websites met een hoge positie in zoekmachines zijn beter zichtbaar voor potentiƫle klanten, en een hogere zichtbaarheid betekent meer verkoop.

Backlinks gaan niet alleen over het verbeteren van je ranking in Google, ze zijn een belangrijk onderdeel van het hele algoritme, maar velen van ons zien ze over het hoofd omdat ze zo vanzelfsprekend lijken. Het is belangrijk om na te denken over hoe je ze kunt optimaliseren voor maximaal voordeel in je SEO-strategie.

In de ogen van Google is het onnatuurlijk als al je links er precies hetzelfde uitzien. Zoek daarom naar variaties in je links. Je merkt misschien dat sommige webpagina’s of delen van je website er hetzelfde uitzien. Houd deze variatie in gedachten als je meer backlinks aan je site toevoegt. Je website komt natuurlijker over bij Google en klanten.

Als het om links gaat, zijn inkomende links veel beter dan uitgaande links. Bij linkbuilding gaat het namelijk om kwaliteit en relevantie. 

Linkbuilding uitbesteden is een manier om ervoor te zorgen dat je veel sneller succes boekt. Een gespecialiseerd online marketingbedrijf houdt rekening met de juiste elementen van autoriteit, relevantie en diversiteit en weet uit ervaring precies wat nodig is om duurzame resultaten te behalen.

Linkbuilding heeft de beste ROI

Het is zeker waar dat niet elke vorm van digitale marketing dezelfde levensduur heeft, en linkbuilding is een goede optie voor veel soorten bedrijven. Adwords en Facebook advertenties brengen vaak winst op korte termijn, maar als de campagne voorbij is, is je investering letterlijk weg. Maar omdat linkbuilding nog steeds een populaire methode van online marketing is, is het de moeite waard om er tijd en geld in te investeren, omdat links vaak vele jaren meegaan en de autoriteit van de sites in kwestie vaak groeit in de ogen van Google.

Investeren in linkbuilding is lange termijn investering

Online adverteren is een belangrijk onderdeel van het internet geworden, maar linkbuilding is nog steeds een belangrijk onderdeel van hoe bedrijven aan hun links komen. Met links kun je een stevig fundament leggen dat je tot ver in de toekomst zal dragen.

Natuurlijk zijn er nu andere vormen van internetmarketing belangrijk. Linkbuilding is een vorm van reclame, en het is belangrijk om te onthouden dat het niet zomaar verdwijnt als je er niet meer in investeert. Links blijven op het web staan en kunnen nog jaren verkeer blijven genereren.

4/5 - (1 stemmen) Klik op een van de sterren om je waardering te geven