Backlinks

Linkbuilding in SEO wordt een steeds belangrijker onderdeel van de marketingstrategie van bedrijven

De afgelopen paar jaar hebben we een drastische verandering gezien in de manier waarop zoekmachines werken en content indexeren. We zien de opkomst van mobiel, social en video. Wat betekent dit voor SEO? Het betekent dat linkbuilding – zowel organisch als betaald – een topprioriteit moet worden voor elk online bedrijf.

Naarmate bedrijven zich steeds meer bewust worden van het belang van SEO en zich erop richten als integraal onderdeel van hun algehele marketingstrategie, neemt ook de rol van linkbuilding in belang toe. Het gaat niet meer alleen om het bouwen van links, maar het is ook een integraal onderdeel van de algehele marketingstrategie van een bedrijf. Het gaat niet meer alleen om het bouwen van links, maar het is ook een integraal onderdeel van de algehele marketingstrategie van een bedrijf.

Vandaag gaan we kijken waarom linkbuilding in SEO steeds belangrijker wordt voor bedrijven. En we kijken naar wat backlinks precies zijn en hoe ze jouw ranking kunnen beïnvloeden.

Backlinks

Linkbuilding betekenis: de basis

Als je hoog in Google wilt komen voor bepaalde termen, moet je beginnen met goede links. Maar waarom? Want de belangrijkste factor die van invloed is op de ranglijst van zoekmachines is de autoriteit van de website waarnaar een andere link verwijst. Hoe meer autoriteit de site heeft, hoe meer gewicht hij heeft voor alle gerelateerde zoekopdrachten. Dit betekent dat links van gerenommeerde websites die over hetzelfde onderwerp gaan als je eigen bedrijf een goed begin zijn.

 Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van het leven van elke website-eigenaar. Het is een manier om je ranking te verbeteren en het verkeer te vergroten. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom je moet leren hoe je aan linkbuilding moet doen. 

Je moet proberen zoveel mogelijk links naar je site te krijgen. Dit is belangrijk, want hoe meer links je op je site hebt, hoe hoger je zoekmachine ranking zal zijn. Dit kun je doen door links te krijgen van andere websites. Dit kun je doen door blogs te schrijven. Het is belangrijk dat je de juiste trefwoorden gebruikt in je inhoud.

Dit betekent dat je de inhoud moet schrijven met de trefwoorden die relevant zijn voor je bedrijfstak. Het andere wat je kunt doen is nuttige inhoud maken. Dit betekent lezers informatie geven die voor hen nuttig is. Zet je links niet alleen in je artikelen. Zorg ervoor dat je de juiste ankertekst gebruikt en dat die relevant is voor je bedrijfstak.

Het linkbuildingproces: wat is linkbuilden?

Linkbuilding is het proces van het opbouwen van links in de resultatenpagina’s van zoekmachines. Dit betekent dat de zoekmachines naar je pagina zullen linken. Dit is een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie omdat het de zoekmachine helpt je pagina te vinden. 

Er zijn veel manieren om links op te bouwen. Het belangrijkste is ervoor te zorgen dat je kwaliteitslinks bouwt. Er zijn veel gratis manieren om links te krijgen, maar je moet weten dat er ook andere manieren zijn om dit te doen.

Je kunt ze kopen of iemand betalen om het voor je te doen. Je kunt ook een vakman inhuren om het voor je te doen. Er zijn zelfs links voor 10 of meer per stuk. Het voordeel van het kopen van links is dat je veel tijd kunt besparen.

4. Het linkbuilding proces (vervolg)

De beste manier om het meeste uit je linkbuilding campagne te halen is het kopen van backlinks. Een backlink is een link van een andere website naar je eigen website. Het is als een stem van iemand die zegt dat je site het bezoeken waard is. Als de persoon die de link plaatst je site leuk vindt, zal hij voor je site stemmen door een link op zijn site te plaatsen. Dit is een goede manier om veel verkeer naar je site te krijgen.

We weten allemaal dat backlinks belangrijk zijn voor zoekmachines. Er zijn veel mensen die niet weten hoe ze links moeten bouwen met SEO linkbuilding. De beste manier om dit te doen is door linkpakketten op maat te kopen bij je specialist. Zij zullen je kwalitatieve backlinks geven die zeer relevant zijn voor je niche. Je kunt ze ook naar je site laten kijken om te zien wat ze nog meer kunnen doen om je ranking te verbeteren – een geweldige manier om backlinks voor je site te krijgen.

Je kunt overwegen een pakket te kopen met veel backlinks van hoge kwaliteit van populaire sites. Je kunt ook wat backlinks van hoge kwaliteit kopen van blogs die met je niche te maken hebben. Backlinks zijn heel belangrijk als het gaat om SERP’s (Search Engine Results Page). We weten allemaal dat de meeste zoekmachines kijken naar de backlinks van je website. Hoe meer links er naar je website wijzen, hoe hoger je ranking zal zijn.

De pakketten zijn beschikbaar op de website: https://www.backlinks.nl/backlinks-kopen

Links zijn belangrijk voor je website. Ze vormen de basis van je website en de manier waarop mensen je site leren kennen. Hoe meer links je hebt, hoe meer bezoekers je zult krijgen. Je moet links krijgen van andere websites die relevant zijn voor je site. Je kunt ook links krijgen van blogs die je kent. Dit is een goede manier om meer aandacht voor je site te krijgen. Het belangrijkste is dat je een sterke basis van kwaliteitsbacklinks opbouwt.

Je kunt dit doen door nieuwe inhoud aan je site toe te voegen. Je kunt ook nieuwe pagina’s maken en die indienen bij zoekmachines. Je kunt ook sociale media gebruiken om je ranking te verbeteren. Je kunt ook een blog aan je site toevoegen. Het belangrijkste is dat je je richt op het maken van kwalitatief goede inhoud.

Linkbuilding strategie

Je kunt ook het meeste uit linkbuilding halen door interne links te gebruiken. Als je bijvoorbeeld een blogger bent, kun je vanaf je landingspagina linken naar je andere berichten, je prijzen of je contactpagina. Linkbuilding kan een effectieve manier zijn om je pagina rang te verbeteren. Zorg ervoor dat je interne links opneemt in je linkbuilding strategie.

 Interne links zijn een zeer belangrijk onderdeel van linkbuilding en onderdeel van elke SEO-strategie. Als je ze gebruikt als onderdeel van je linkbuilding strategie, zal de interne linkstructuur een positieve invloed hebben op je pageranking.

Hoe meet je de resultaten

Wil je weten of je huidige linkbuildingstrategie werkt? Controleer je website met een gratis online SEO check tool. Zo krijg je niet alleen inzicht in de optimalisatie van je website, maar kun je ook zien hoe je website presteert op het gebied van linkbuilding. Met de gratis online SEO check tool MOZ kun je bijvoorbeeld eenvoudig bepalen of je huidige linkbuilding strategie werkt en of je te veel slechte backlinks hebt. Met onze tips voor linkbuilding komt ook jouw website in de top 10 van Google!

Zoals je ziet is er veel te overwegen als het gaat om linkbuilding. Het kan een tijdrovende taak zijn en het is belangrijk om een linkbuilding strategie te vinden die voor jou werkt.

Om de toppositie in zoekmachines te veroveren, moet je aandacht besteden aan de volgende factoren die een grote rol spelen:

 • pagina-inhoud
 • paginakwaliteit
 • backlinks
 • domeinautoriteit
 • het artikel
 • de diversiteit
 • de anchortekst

Ja, backlinks zijn nog steeds de belangrijkste off-site ranking factor. De correlatie studie toont echter ook aan dat pagina-inhoud een goede tweede is. Dit betekent dat een pagina die goed geschreven en informatief is, nog steeds wel goed kan scoren zonder een backlink, maar meervoudig beter zal scoren met een een sterke backlink.

Linkbuilding SEO strategie voor 2022

Linkbuilding is al jaren een SEO strategie. Het is niet de enige manier om hoger in de zoekresultaten te komen, maar het is zeker een van de belangrijkste. Ahrefs deed een onderzoek naar de invloed van backlinks en ontdekte dat ze je ranking daadwerkelijk verbeteren. Het verkeer van een website wordt bepaald door vele factoren. Hoewel het linkprofiel van je website een grote invloed kan hebben op het verkeer, is het ook belangrijk om te weten hoeveel verkeer je van een bepaalde website kunt verwachten. Bekijk onderstaande video voor meer informatie over het linkprofiel van je website.

Het belang van linkbuilding in 2022

Je denkt misschien dat het uitbesteden van linkbuilding een slecht idee is, maar als je het goed doet, kan het een geweldige manier zijn om je ranking te verbeteren en je bedrijf te laten groeien. Onze SEO-specialisten hebben aan duizenden projecten voor klanten gewerkt en hebben een breed netwerk van andere experts, waardoor we sterke relaties kunnen opbouwen met andere marketeers. We werken niet op contractbasis, zodat we je flexibele ondersteuning kunnen bieden.

Waarom is linkbuilding met backlinks belangrijk? Als je linkbuilding wilt uitbesteden, moet je weten dat je dat niet met zomaar een partij kunt doen. Linkbuilding gaat over de kwaliteit van links, niet over de kwantiteit. Je moet de beste links kiezen en de links die het belangrijkst zijn voor je website. Dankzij onze meer dan 20 jaar ervaring als SEO-bureau hebben we een groot marketingnetwerk opgebouwd waarmee we websites in verschillende marktsegmenten op de juiste manier kunnen promoten. We werken niet op contractbasis omdat we willen dat de klant profiteert van onze flexibele aanpak. Het is een slim idee om een SEO specialist in te huren voor linkbuilding.

 Linkbuilding prijzen

Zie prijzen linkbuilding

Conclusie

Het doel van linkbuilding bij SEO is om links te krijgen van andere hoogwaardige, relevante websites naar jouw site. Het helpt om je zoekpositie te verbeteren, je zichtbaarheid te vergroten en het aantal bezoekers van je website te verhogen. Een goede manier om een sterk backlinkprofiel voor je website op te bouwen is door een linkpakket te kopen dat op jou is afgestemd, nadat je advies hebt gekregen van een van onze specialisten..

Opsomming van de kernpunten uit dit artikel:

 • SEO en contentmarketing zijn zo met elkaar verweven geraakt dat het niet meer mogelijk is om te zeggen waar het een ophoudt en het ander begint.
 • In het afgelopen decennium is linkbuilding moeilijker geworden dan ooit tevoren.
 • Linkbuilding wordt nu beschouwd als een langetermijnstrategie voor zoekmachines.
 • SEO en linkbuilding zijn de belangrijkste inkomstenbronnen van een bedrijf aan het worden.
 • Het is tijd om na te denken over linkbuilding als kernonderdeel van je marketingstrategie.
5/5 - (2 stemmen) Klik op een van de sterren om je waardering te geven