Belang van backlinks en linkbuilding voor jouw SEO Strategie

Wanneer u een SEO-strategie ontwikkelt, zult u waarschijnlijk de term "backlinks" zijn tegengekomen. Goede backlinks zijn essentieel voor uw SEO-strategie: maar wat is een backlink precies? Een backlink is heel eenvoudig uit te leggen: Het verwijst de inhoud van een website naar een brondocument. Kortom, een link van een andere website naar uw website of vice versa.

Backlinking zorgt er in de eerste plaats voor dat gebruikers gemakkelijk van de ene website naar de andere kunnen gaan. Dit kan ertoe leiden dat uw website hoger in de zoekresultaten van bijvoorbeeld Google komt te staan omdat er veel verwijzingen zijn, omdat de kwaliteit van de website goed moet zijn. De verwijzing laat de crawlbots van Google zien dat uw website door anderen wordt erkend en daarom een hoge autoriteit moet krijgen.

Als bedrijf wil je zoveel mogelijk links van andere websites, want dat is hoe je een hoge domein autoriteit creëert! Is dat niet zo? Is dit echt zo? Dit klinkt misschien eenvoudig, maar dat is het niet! Er zijn immers meer factoren voor backlinks dan alleen een vermelding op een andere website. Als u meer wilt weten over backlinks, backlink strategie, het kopen van backlinks, gratis backlinks, AB backlinks, deep links of link building, lees dan verder.
Het plaatsen van backlinks

Het plaatsen van links is niet moeilijk: het is een link naar uw website op een andere website. De moeilijkheid bij backlinking is om de juiste link van de juiste partij te krijgen. U bent afhankelijk van een derde partij om naar u te linken. Het hangt er ook vanaf hoe de backlink is geplaatst. U wilt dat de backlinks op de meest waardevolle manier worden geplaatst, zodat de zoekmachines onmiddellijk begrijpen waar uw verwijzing over gaat. Deze link moet aan alle factoren voldoen om in de rangschikking te worden opgenomen: Volg links, alt tags, trefwoorden, inhoud, enz. Dit artikel over backlinks legt uit wat de beste links zijn en welke backlinkstrategieën u kunt gebruiken. En onthoud de belangrijkste regel bij SEO: we proberen zoekmachines als Google en Bing zo duidelijk mogelijk te maken waar uw website over gaat, dus communiceer eenvoudig en eenduidig.
Waarom zou je backlinks bouwen en hoe krijg je de waarde erachter?

Linkbuilding is van groot belang als het gaat om beter gevonden te worden in zoekmachines. Tot juli 2013 probeerden websites zo veel mogelijk backlinks te krijgen, omdat dit hun website hoger in de zoekresultaten bracht. Deze links kwamen van websites die niet op inhoud waren gebaseerd en vaak een lage autoriteit hadden. Vanaf juli 2013 gaat het meer om de kwaliteit van de links dan om de kwantiteit.

Domein autoriteit wordt gecreëerd omdat met elke link, de gelinkte website wordt opgewaardeerd. Wanneer een website linkt naar een relevante (content-gerelateerde) website, ziet een zoekmachine dit als een indicator dat het een betrouwbare website is. Zoekmachines willen dat hun gebruikers op de meest geschikte websites voor hun zoekopdrachten terechtkomen. Neem bijvoorbeeld bol.com, dat een hoge domeinautoriteit heeft (momenteel: 90*). Een van de mogelijke scores om de waarde van de autoriteit te meten is MOZ Domain Authority (Moz DA).

Als bol.com een bericht publiceert waarin het linkt naar Backlinks.nl, geeft dit een waarde aan de domeinautoriteit van Backlinks.nl, aangezien Backlinks.nl een lagere domeinautoriteit heeft dan bol.com. In dit geval wordt aan de link (Backlinks.nl) een hoge referentiewaarde toegekend (ook wel link juice of trust flow genoemd).

Om een hogere domein autoriteit te bereiken, moeten de backlinks afkomstig zijn van relevante websites die een hogere domein autoriteit hebben dan uw website. Of er moet naar u verwezen worden door veel websites met een lagere autoriteit. Idealiter moeten deze links uit uw branche komen en geschikte inhoud hebben met een hoge trust flow waarde. Dit komt omdat crawlbots, waaronder die van Google, de link met de juiste inhoud voor uw website scannen. Dus als een SEO specialist op een website als marketingfacts.nl (branche gerelateerd) naar uw website linkt met de juiste verwijzing, is dit veel waardevoller dan wanneer een relatief onbekende website uit een compleet andere branche naar uw website linkt zonder het besproken onderwerp of het onderwerp waarvoor u wilt ranken te behandelen.

Als een website als Backlinks.nl linkt naar Marketingfacts.nl of bol.com, heeft dat niet hetzelfde effect als andersom, omdat er een verschil in domeinautoriteit is.

 

Linkbuilding is een belangrijke factor die in alle bedrijfstakken wordt gebruikt om de eigen relevantie te verhogen