De tijden zijn veranderd - Google richtlijnen

Natuurlijk is de formule van Google voortdurend in ontwikkeling geweest. Terwijl in het verleden (vóór 2008) de massa links echt doorslaggevend was, zijn de regels van zoekmachineoptimalisatie (SEO) in de loop der jaren veranderd.

Linkspammers die ernaar streefden hun spamsites van lage kwaliteit zo hoog mogelijk in de zoekmachines te krijgen, dwongen Google ertoe websites nauwgezet te analyseren op hun backlink-profielen.

Als een (al te ijverige) webmaster te veel backlinks opbouwt die niet relevant zijn voor het onderwerp en afkomstig zijn van websites van lage kwaliteit die alleen het doel van linkmanipulatie nastreven, kunnen backlinks een negatief effect hebben op de rankings. In plaats van zo hoog mogelijk in de zoekresultaten (SERPs) te staan, daalt de website drastisch in de rangschikking en wordt dus gestraft door Google.

Google heeft speciaal voor dit doel een update met de naam Penguin 4.0 in zijn kernalgoritmen geïntegreerd. Deze update zal voortdurend worden geïntegreerd en zal de kwaliteit van de linkbronnen van individuele websites steeds in real time in het oog houden. Linkspammers moeten worden herkend en onmiddellijk worden gestraft.
Hoe wij werken als link building agentschap

Bij linkbuilding voor onze klanten besteden we altijd aandacht aan een natuurlijke en duurzame opbouw van backlinks. Daarbij bouwen we een natuurlijk linkprofiel op uit veel verschillende linkbronnen (linkmix), zodat zoveel mogelijk kracht van de backlinks naar de website van de klant wijst en deze de best mogelijke resultaten in Google kan behalen.

Daarbij bieden wij een groot aantal verschillende koppelingspakketten aan die wij aan het budget van de klant kunnen aanpassen.

Van het bouwen van forum links - voor een klein link pakket - tot zeer sterke content links (backlinks vanuit de body tekst) van onderwerp-relevante portals en kranten, wij bieden veel verschillende opties voor backlinks. Stuur ons een bericht en wij sturen u zo snel mogelijk een vrijblijvende offerte voor linkbuilding.

In de regel vinden wij voor de website van elke klant geschikte en themagerelevante linkmogelijkheden. Intensief onderzoek naar linkbronnen is hier bijzonder belangrijk, aangezien links van inferieure bronnen een negatief effect op de ranking kunnen hebben.

Wij besteden altijd aandacht aan een hoge kwaliteit van backlinks. Links van lage kwaliteit, bv. uit de footer, behoren al lang tot het verleden. Bij onze link building maatregelen besteden wij bijzondere aandacht aan het opbouwen van backlinks vanuit de body text, aangezien deze links bijzonder sterk zijn. U kunt meer te weten komen over "backlinks van hoge kwaliteit" in dit artikel.

Een succesvolle link building campagne is geen magie, maar het resultaat van hard werk dat moet worden voortgezet.

Opmerking: Als er over een langere periode geen nieuwe links worden gebouwd, bestaat het risico dat Google ze als "verouderd" beschouwt, wat tot een verlies van ranking zou leiden.

 

Bij linkbuilding voor onze klanten besteden we altijd aandacht aan een natuurlijke en duurzame opbouw van backlinks.